Voor ouders

Waar kunnen we je mee helpen?

Zit je kind niet lekker in zijn vel? Valt je kind vaak? Is hij/zij snel boos of gefrustreerd? Beweegt je kind te weinig of juist te veel (hyperactief)? Dit zijn enkele voorbeelden van hulpvragen waar je als ouder tegenaan kunt lopen. Hieronder vind je meer achtergrondinformatie over de verschillende hulpvragen. Intraverte is een multidisciplinaire praktijk, waardoor we jou en je kind op maat kunnen begeleiden.

Kinderoefentherapie
Kinderergotherapie
Psychomotorische therapie
Orthopedagogiek en/of GZ-psychologie

Direct toegankelijk 

Voor Kinderoefentherapie is er vanaf 2024 geen verwijsbrief meer nodig, maar zijn wij direct toegankelijk op één van onze locaties. Is er sprake van een complex motorisch probleem, en is het verwachte behandeldoel meer dan 18 zittingen? Dan wordt aan de hand van een onderzoeksverslag een verwijzing aangevraagd bij de betreffende huisarts.

Psychomotorische Therapie kan naast particulier (aanvullende verzekering) ook worden vergoed door de gemeente. Dit kan bij de gemeenten waar Intraverte een overeenkomst heeft. Het verschilt per gemeente wat hierin afspraken zijn en via welke route dit loopt.

Voor vragen over vergoedingen bij Intraverte verwijzen wij de ouders van de cliënt naar het gedeelte ‘Tarieven & Vergoedingen‘ op onze website.