Wie zijn wij?

Intraverte wil een omgeving creëren die kinderen (en hun ouders) ondersteunt in hun ontwikkeling als dat, om wat voor een reden dan ook, tijdelijk nodig is. Dat vonden de oprichters van Intraverte toen ze, in 1996, met het idee kwamen om kinderen te helpen. We helpen kinderen zich bewust te worden van hun beweeggedrag én van hun keuzemogelijkheden hierin op een manier die het best past bij de ontwikkeling van een kind, namelijk via bewegen en spel. Contact maken vanuit rust, ontspanning en gelijkwaardigheid zien we als laagdrempelige basisvoorwaarde om voor iedereen een plezierige leeromgeving te creëren. We blijven altijd in de beweging om betere, passende zorg te bieden.

 

Maar hoe begon het?

Heel lang geleden, in de tweede helft van de middeleeuwen ontstond Landgoed Tongeren. Een prachtige bosrijke omgeving, gelegen op de Veluwe naast het Gelderse dorpje Epe. Op het landgoed woonden boeren en bosarbeiders. Voor de kinderen op het Landgoed werd er een school gebouwd. Een school met vooruitstrevende onderwijsideeën: een echte voorloper in zijn tijd!

De opa van Inger (één van de oprichters) heeft, zonder dit ooit te weten, de basis voor Intraverte gelegd. Haar opa was werkzaam in het onderwijs en verzamelde zijn kennis al fietsend door Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg hij de kans om hoofdmeester van het schooltje op Landgoed Tongeren te worden. Hij zorgde ervoor dat er een gymzaal werd gebouwd en de kinderen elke dag gymles kregen. Hij wist toen al hoe belangrijk de combinatie van leren en bewegen is.

In 1996 moest het schooltje (door te weinig leerlingen) stoppen en kwam het gebouw leeg te staan. De landgoedeigenaren moesten op zoek naar een nieuwe bestemming. In de statuten van het schooltje staat het hoofddoel van het gebouw de ontwikkeling van de mens is en blijft. Inger werd door haar familie getipt over het lege schooltje. In de tussentijd was Inger getrouwd met Koos en goede vrienden geworden met Ingrid. Ingrid was al werkzaam als kinderoefentherapeut en met z’n drieën wisten zij meteen: wij gaan hier kinderen helpen! Nu zo’n 25 jaar later hebben we al ruim honderdduizend kinderen mogen helpen en zijn we actief op zo’n 100 scholen door Nederland.

 

De Intraverte club

Als je bij Intraverte werkt, maak je onderdeel uit van de Intraverte club. Een jonge en dynamische organisatie, waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Samen met andere enthousiaste en gedreven professionals ben je dagelijks bezig met de ontwikkeling van kinderen. Een oefentherapeut, een administratief medewerker, een orthopedagoog of een communicatie professional, jij draagt je steentje bij aan de maatschappij.

Het creëren van oprechte momenten gebeurt niet alleen met kinderen waar de focus op ligt, maar ook met collega’s onderling. Intraverte vindt het belangrijk om samen activiteiten te ondernemen en successen te vieren. Je ziet je collega’s tenslotte vaak nog vaker dan je eigen familie en/of vrienden.

Als je bij Intraverte komt werken, is het handig dat je niet overal zelf opnieuw het wiel voor hoeft uit te vinden. Heel veel is al uitgevonden! We vinden het fijn als je door bouwt op de uitgezette lijnen en daar zelf een persoonlijke draai aan gaat geven. Lift je mee? Dat kan alvast met ons transgalactisch liftershandboek.

 

Liftershandboek