Noah (8 jaar) voelde zich dom en onhandig

Noah (8 jaar) voelde zich dom en onhandig

Noah (8 jaar) zit in groep 4, maar gaat al een tijdje niet meer met plezier naar school. Hij heeft een wat lagere intelligentie dan gemiddeld en loopt daardoor vaak tegen dingen aan. Dingen lukken Noah soms minder goed of het duurt wat langer. Hierdoor is hij behoorlijk onzeker geworden.

Die onzekerheid is terug te zien in Noahs houding en manier van bewegen. Nieuwe dingen probeert hij liever niet, maar als het dan moet en het lukt niet, dan is hij erg verdrietig. Noahs moeder meldde hem aan bij Intraverte, omdat ze hoopte dat wij Noah konden helpen met wat meer zelfvertrouwen te krijgen en te werken aan zijn houding en manier van bewegen.

Hulp naar meer zelfvertrouwen

Bij de kennismaking met Noah gaf hij aan 1 ding super graag te willen leren, namelijk de radslag! En dit was een mooi haakje om te gaan werken aan zijn zelfvertrouwen. Het leren uitvoeren van nieuwe dingen vanuit rust en ontspanning. De radslag werd in stukjes gehakt, zodat Noah eerst succeservaringen op deed en daarna met hulp steeds iets meer de ‘echte’ radslag oefenen.

Vertrouwen in jezelf!

Door de succeservaringen, het inzetten van positieve gedachten en het vragen om hulp heeft Noah geleerd dat hij veel meer kan dan dat hij dacht! Hij heeft ervaren wat rust is en kan vanuit deze rust nieuwe dingen proberen en durf weer foutjes te maken. Noah merkt dat hij veel meer kan dan eerst. Niet omdat hij alles bij Intraverte heeft geleerd, maar omdat hij nu zelf de rust kan houden en durft te proberen en door te zetten. Hij gaat weer met plezier naar school, zijn rapport is verbeterd, voelt zich zelfverzekerd en straalt dit ook uit! Noah is blij met zichzelf en ziet zichzelf niet meer als dom en onhandig!