Verlegen
new

Verlegen

Ieder kind is natuurlijk weleens verlegen en stil in een situatie met vreemden. Kinderen hebben vaak even tijd nodig om zich veilig en vertrouwd te voelen bij nieuwe gezichten. Een volkomen normale en natuurlijke reactie. Het is ook een karaktereigenschap, het ene kind is nou eenmaal meer timide dan een ander kind.

Vaak wordt de verlegenheid steeds minder naarmate een kind ouder wordt. Als dit niet het geval is, kan dit heel vervelend zijn en een belemmering voor het kind. Een kind dat te verlegen is, durft misschien niet met andere kinderen te spelen of voor zichzelf op te komen.

Wat gaan we doen?

In combinatie van spel en beweging gaan we aan deze verlegenheid werken door onder andere meer zelfvertrouwen op te bouwen. Wanneer er individueel goed geoefend is en een kind zichzelf beter snapt worden er praktijksituaties gecreëerd met leeftijdsgenootjes om de geleerde vaardigheden in de praktijk te kunnen oefenen. Een kinderoefentherapeut of ergotherapeut kan in veel gevallen (een deel van) de hulpvraag behandelen en is direct toegankelijk.

Aanmelden