Lauren (11 jaar): “Door kleuren aan te geven en grenzen te stellen, kom ik weer tot ontspanning.”

Voordat Lauren bij Intraverte in begeleiding kwam, had ze altijd veel drukte in haar hoofd. Lauren heeft namelijk ADHD. Doordat ze met veel gedachten in haar hoofd zat, was Lauren snel afgeleid en had ze veel spanning. Hierdoor kon Lauren zich niet goed concentreren in de klas en haalde ze vaak lage cijfers.

Bij Intraverte leerde Lauren door verschillende oefeningen kleuren aan te geven. Groen stond voor geen spanning, geel stond voor een beetje spanning, oranje stond voor spanning en rood stond voor heel veel spanning. Als Lauren de kleur geel, oranje of rood aangaf, moest zij denken aan hetgeen wat haar rustig en blij maakte, bijvoorbeeld de manege. Onder andere door stevig te staan en een diepe zucht kon Lauren de kleuren uiteindelijk omzetten naar de groene kleur.

Vandaag de dag heeft Lauren nog steeds veel drukte in haar hoofd, je kunt ADHD immers niet even uitzetten, maar weet ze wel die drukte te beheersen en in de groene kleur te komen. Ze heeft geleerd om grenzen te stellen en weer in de ontspanning te komen.