Sensomotorische ontwikkeling bij kinderen
new

Sensomotorische ontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat de sensomotorische ontwikkeling van kinderen steeds slechter wordt. Kinderen bewegen minder vaak, spelen minder buiten en besteden steeds meer tijd aan mobiele apparaten. Het gevolg hiervan kan zijn dat kinderen wat houterig bewegen en vaak struikelen. Ze kunnen daarnaast ook moeite hebben met leren fietsen, zwemmen, veters strikken, knippen en plakken.

De motoriek is een belangrijk onderdeel van de totale ontwikkeling van een kind. Taal, het begrijpen van een situatie, emotie, het snappen van het sociale leven, samenspelen, samen overleggen, vertrouwen in jezelf, weten wat je wel en (nog) niet kan om een reëel beeld te kunnen ontwikkelen van jezelf; het is allemaal verbonden aan motoriek!

 

Wat gaan we doen?

Simpel; we gaan samen de speelzaal in! We gaan door middel van spel en beweging onder andere aan de slag met het versterken van de spierspanning, het evenwicht, lichaamsbesef en oog-handcoördinatie. Hiermee begeleiden we kinderen door aan te sluiten op de eigen ontwikkeling van een kind en stimuleren we de sensomotorische ontwikkeling!

Aanmelden