Psychomotorische therapeuten: Agnes en Robert

Psychomotorische therapeuten: Agnes en Robert

“Door onze laagdrempelige begeleiding maken we samen een grote impact op de levens van kinderen en hun ouders.”

Agnes en Robert zijn sinds 2020 en 2021 Psychomotorisch Therapeut bij Intraverte. Als een kind bij Agnes of Robert (of een andere PMT’er) langskomt, dan is de basis van het begeleidingstraject vaak al bij een (kinder)oefentherapeut gelegd. Agnes en Robert nemen een kijkje in het laatste gedeelte van de ontwikkeling en focussen zich vooral op sociaal emotionele hulpvragen. Denk aan zelfbeeld, zelfvertrouwen, het lekker in je vel zitten, het omgaan met winnen en verliezen, en sociale vaardigheden.

ENERGIZER
Agnes en Robert zijn trots dat we met z’n allen een grote impact maken op de levens van kinderen en hun ouders. “Op een laagdrempelige manier geven we de kinderen inzicht in de positieve kanten van gedragsverandering. Zo’n laagdrempelige manier werkt, maar Intraverte blijft daarnaast altijd op zoek naar nieuwe verbeteringen en ontwikkelingen. Hierdoor worden kansen gezien en dat zorgt voor een dynamische werkplek waar wij al onze energie in kwijt kunnen. Én waar we energie van krijgen!”

EEN MOOIE ONTWIKKELING
De spontaniteit, flexibiliteit en leerbaarheid van de kinderen, dat vinden Agnes en Robert het leukste aan hun werk. “We vinden het prachtig om te zien dat we de kinderen (en hun omgeving) een stapje verder hebben geholpen in hun ontwikkeling. Kinderen voelen zich gezien en sterker dan ooit tevoren. Ouders begrijpen het gedrag van hun kind beter. En op school beschrijven de leerkrachten het proces van het kind als een mooie ontwikkeling.”

VOLOP IN BEWEGING
“Tijdens onze sollicitatiegesprekken was het ons duidelijk geworden; Intraverte geeft je de vrijheid. Dat blijkt nu ook in onze werkzaamheden. We krijgen de vrijheid om het begeleidingstraject naar eigen wens in te delen, onze eigen specialismes uit te voeren en onze eigen verantwoordelijkheid te pakken. Naast dat kunnen we buiten onze reguliere werkzaamheden ook onszelf op andere vlakken ontwikkelen. Hierdoor zijn niet alleen wij, maar blijft ook Intraverte, volop in beweging.”