Pesten
new

Pesten

Pesten kan ernstige gevolgen hebben voor een kind. Wanneer een kind langere tijd gepest wordt, kan dit voor sociale en emotionele problemen zorgen. Pesten moet daarom zo snel mogelijk worden aangepakt.

Veel kinderen schamen zich voor het feit dat ze gepest worden. Ze zullen het misschien niet snel thuis vertellen, maar er zijn wel een aantal signalen waaraan je kunt merken dat er iets mis is.

  • Je kind wil opeens niet meer naar school.
  • Je kind vertelt niet graag hoe het op school gaat.
  • Je kunt is ineens meer onzeker.
  • Je kind slaapt slecht en wordt ’s nachts wakker.
  • Je kind klaagt over hoofdpijn of buikpijn.

Weerbaar worden

De periode na het pesten is hartstikke lastig voor kinderen. Er moet gewerkt worden aan het zelfvertrouwen en de weerbaarheid. Een kind moet weer sterk genoeg worden om voor zichzelf op te komen, om complimentjes in ontvangt te nemen en om in zichzelf te gaan geloven.

Met de sensomotorisch geschoolde therapeut ontdekt jouw kind weer wat voelen is; het verschil tussen spanning en ontspanning. Je kind leert om zich in iedere situatie weer veilig bij zichzelf te kunnen voelen. Er wordt hierbij gekeken naar lichaamshouding, want ook de lichaamshouding is van grote invloed op de weerbaarheid. Een kinderoefentherapeut of ergotherapeut kan in veel gevallen (een deel van) de hulpvraag behandelen en is direct toegankelijk.

Aanmelden