Orthopedagogiek

Orthopedagogiek

Een orthopedagoog is gespecialiseerd in problematische leer- en opvoedsituaties van kinderen en ondersteunt ouders en professionele opvoeders bij het creëren van een klimaat waarin kinderen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Je kan bij een orthopedagoog terecht voor advies en begeleiding wanneer er zich moeilijkheden voordoen in de opvoeding en/of ontwikkeling van een kind. Binnen Intraverte werkt de orthopedagoog nauw samen met de behandelende pmt-er en/of kinderoefentherapeut.

Een orthopedagoog adviseert over opvoedomstandigheden, zoals: ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zindelijk wordt?’ Of: ‘Hoe ga ik om met mijn puberende kind?’ Maar soms verloopt de ontwikkeling van een kind anders, bijvoorbeeld als er sprake is van AD(H)D, autisme of hoogbegaafdheid.

Ook diagnostisch onderzoek behoort tot de specialiteiten van een orthopedagoog. Een intelligentie onderzoek of onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling zijn hier voorbeelden van.

 

Vergoeding orthopedagogiek 

Om vergoede orthopedagogische zorg te kunnen en mogen leveren is het noodzakelijk dat jouw zorgverlener een zorgovereenkomst heeft afgesloten met de gemeente waarin je kind woont.

Intraverte heeft overeenkomsten met diverse gemeentes waaronder Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst, Zutphen, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Ermelo, Putten, Zeewolde en Harderwijk. Met een aantal gemeenten hebben wij (nog) geen overeenkomst afgesloten. Indien jouw kind in deze gemeente woont dan kunnen wij voor jouw kind helaas geen beschikking aanvragen bij deze gemeente. Je kunt wel zelf contact opnemen met jouw gemeente of team Jeugdzorg en vragen of zij alsnog een beschikking willen afgeven voor zorg die door ons geleverd wordt. Dat zou dan bijvoorbeeld kunnen op basis van een PGB (Persoons Gebonden Budget).

Indien de zorg niet vergoed wordt vanuit de gemeente hanteren we de volgende particuliere tarieven:

Kennismaking orthopedagogiek ouders telefonisch/beeldbellen 55,-
Orthopedagogisch onderzoek (WISC/incl. bondige rapportage) 445,-
Orthopedagogisch onderzoek (WISC/incl. uitgebreide rapportage en eindgesprek) 595,-
Orthopedagogische behandeling 105,- per 60 min
Orthopedagogisch advies aan ouders 52,50 per 30 min
Multidisciplinair overleg (incl. orthopedagogiek) 150,- incl. reiskosten

 

Aanmelden