Onzekerheid
new

Onzekerheid

Nieuwe dingen doen brengt vaak een beetje onzekerheid met zich mee. Kinderen leren bijna elke dag nieuwe dingen, helemaal niet gek dat er daarom soms sprake is van onzekerheid. Maar soms is er  teveel onzekerheid en dit kan kinderen mogelijk remmen in hun ontwikkeling. Je herkent dit bijvoorbeeld aan:

  • Vaak bevestiging vragen
  • Negatief praten over zichzelf
  • Vaak terugtrekken
  • Niet durven
  • Maakt weinig oogcontact
  • Foutjes maken vermijden

Rond de leeftijd van 7-8 jaar gaan kinderen meer letten op anderen en ook wat anderen van hen vinden. Ook komen er vragen over erbij horen en je misschien wel anders voelen dan de anderen. Dit proces is een natuurlijke ontwikkeling naar het ontdekken wie je bent, wat je kan, wat je wilt, wat je belangrijk vindt en wat wel en niet bij je past. Soms loopt het uit in groepjes, buitensluiten en strijd. Deze processen kunnen een grote impact op het kind hebben.

Zelfvertrouwen!

In de gymzaal gaan we ontdekken wat een kind leuk vindt en goed kan. Positieve ervaringen opdoen in contact maken, grenzen aangeven, emotie uiten, overleggen, samen oplossingen bedenken, complimenten geven en ontvangen. Werken aan zelfvertrouwen!

Aanmelden

Vergoeding zorgverzekering

Vergoeding zorgverzekering

Begeleiding door Intraverte bestaat uit behandelingen kinderoefentherapie en psychomotorische therapie (PMT).

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering tot een maximum van 18 behandelingen per kalenderjaar. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er door de therapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen. Dit stemt de therapeut met jullie af.

Houd er wel rekening mee dat bij zorgverzekeraars het aantal behandelingen fysiotherapie en kinderoefentherapie bij elkaar worden opgeteld.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie (PMT) valt onder alternatieve psychologische zorg of onder alternatieve geneeswijzen. Behandelingen bij een Psychomotorisch therapeut worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt in meerdere gevallen psychomotorische therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Eigen bijdrage

Eigen bijdrage

Bij de start van het begeleidingstraject wordt een eigen bijdrage van € 50,00 gerekend. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze eigen bijdrage wordt via een automatische incasso voldaan.

Verwijzing huisarts

Verwijzing huisarts

Kinderoefentherapie is direct toegankelijke zorg. Dat betekent dat je in veel gevallen zonder verwijzing bij Intraverte terecht kunt. Wanneer een kind begeleiding krijgt op zijn of haar eigen school, is er vooraf een verwijzing nodig van de huisarts.

Meer dan 18 behandelingen

Wanneer er géén sprake is van een chronische aandoening dan worden in veel gevallen de extra behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering (wanneer die is afgesloten). Wanneer er sprake is van een chronische aandoening dan kunnen de kosten volledig uit de basisverzekering worden vergoed. Je hebt dan een verwijzing nodig van de huisarts en soms van een kinderarts.

Niet nagekomen afspraken

Niet nagekomen afspraken

Wanneer je verhinderd bent voor een geplande afspraak, dan moet dat 24 uur van tevoren worden doorgegeven bij onze centrale administratie. Indien een afspraak niet 24 uur van tevoren wordt afgezegd, zijn wij genoodzaakt om hiervoor een bedrag van € 35,00 in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Betalingswijze

Betalingswijze

De behandelingen kinderoefentherapie die worden vergoed vanuit de basisverzekering en de aanvullende verzekering worden door ons rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Je krijgt hiervoor dus geen nota thuisgestuurd.

Voor de behandelingen psychomotorische therapie (PMT) krijg je wel een nota thuisgestuurd die via een automatische incasso wordt voldaan.

Afhankelijk van de polisvoorwaarden en de reeds gedeclareerde zorg kun je de nota zelf bij de zorgverzekeraar indienen om in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van de gemaakte kosten.

Mogelijkheden PGB

PGB

Het is mogelijk om voor een begeleidingstraject binnen Intraverte PGB aan te vragen. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.