Moeite met aansluiting vinden in de (nieuwe) klas

Moeite met aansluiting vinden in de (nieuwe) klas

Is jouw zoon of dochter dit schooljaar in een nieuwe klas gekomen? Of misschien wel helemaal op een nieuwe school gestart? Dat is natuurlijk hartstikke spannend! Sommige kinderen vinden het best lastig om aansluiting te vinden in een (nieuwe) klas.

Het ene kind kan makkelijker vrienden maken dan het andere kind. Als dit niet vanzelf gaat en een kind niet uitgenodigd wordt op feestjes, nooit een vriendje of vriendinnetje mee neemt naar huis om te spelen, heeft dat grote invloed op het plezier van een kind om naar school te gaan. Naast plezier mist het ook een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling.

Belang van samen spelen

Samen spelen met klasgenootjes is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Tijdens het samen spelen zijn kinderen namelijk constant bezig met het oefenen van de volgende vaardigheden:

  • Taalvaardigheden
  • Motorische vaardigheden
  • Sociale vaardigheden
  • Problemen oplossen
  • Complimenten geven
  • Voor jezelf opkomen

Heeft jouw kind moeite met vriendjes maken en samen spelen? Intraverte kan hierbij helpen! Hoe? We starten met onderzoeken welke sensomotorische voorwaarden en vaardigheden er verbeterd kunnen worden. Dan gaan we de gymzaal in. Tijdens de spelletjes die we in de gymzaal doen, is er ruimte om ervaringen op te doen met zelf een spel in brengen en deze ook leiden; balans vinden tussen initiatief nemen, de ideeën van anderen steunen en leren omgaan met regels, opkomen voor jezelf etc.

Aanmelden