‘Meester Aron biedt de jongens een momentje rust’

‘Meester Aron biedt de jongens een momentje rust’

Natassja heeft haar twee zoons van 8 jaar individueel in begeleiding bij Aron op de Watertuin in Almere. De jongens hebben beiden een breed psychologisch onderzoek gehad en school heeft geadviseerd een begeleidingstraject bij Intraverte te starten. Allebei kunnen ze wat hulp gebruiken bij de ontwikkeling van de motoriek en omgaan met prikkels. De begeleiding is ruim een halfjaar geleden gestart.

Natassja: ‘Ik merk dat het de betere kant op gaat en zie echt vooruitgang. Voor mijn zoon Aamir is het heel duidelijk zichtbaar dat hij bij Aron echt even een momentje voor zichzelf heeft. Hij wordt even uit een klas vol prikkels gehaald en er is echt even aandacht voor hoe het met hem gaat. Naast motoriek leert hij ook hoe hij met de prikkels in de klas met zijn emoties om kan gaan. Regelmatig is er ruimte voor een tussentijdse evaluatie en krijg ik de mogelijkheid om op een speelse manier mee te doen met de jongens.

Samenwerking ouder én school

De meerwaarde van Intraverte is het structurele moment in de week met meester Aron. Ze kijken er ook echt naar uit en thuis wordt er uitgebreid verteld wat ze hebben gedaan. Het is ook erg fijn dat Intraverte samenwerkt met school en de ouder en dat je met elkaar blijft afstemmen. Hierbij is de wekelijkse terugkoppeling van Aron heel fijn. Op school kunnen ze hier wat mee en wij gaan er zelf thuis mee aan de slag!’