Kinderoefentherapeuten: Anneloes, Myrthe en Stef

Kinderoefentherapeuten: Anneloes, Myrthe en Stef

“De absolute meerwaarde van het werken bij Intraverte is dat dit multidisciplinair kan. Dit maakt mij een completere kinderoefentherapeut.”

Anneloes, Myrthe en Stef zijn drie van onze grote groep kinderoefentherapeuten. Als Kinderoefentherapeut begeleiden zij kinderen, en ook ouders en scholen, met hulpvragen op het gebied van bewegen en gedrag. Dit doen zij door gesprekken te voeren, onderzoek te doen en vooral door te connecten met het kind. Naast dat worden er behandelplannen en doelen opgesteld. Dit proces wordt samen met het kind en zijn of haar omgeving doorlopen om zo de beste begeleiding aan te bieden.

MULTIDISCIPLINAIR MAAKT COMPLEET
“Intraverte benaderd de hulpvragen op basis van bewegen en gedrag. Deze twee factoren passen heel goed samen. Als bewegen en ontwikkelen niet vanzelf komt, dan komt dit vaak door middel van het gedrag tot uiting. Beide factoren spelen dus op elkaar in en dat maakt het werken bij Intraverte zo leuk. Myrthe is niet voor niets blijven plakken na haar stage en Stef is zelfs na een bepaalde periode weer teruggekomen. Naast dat zijn we multidisciplinair en werken we bijvoorbeeld met psychomotorische therapeuten en orthopedagogen samen. Dit maakt ons completere kinderoefentherapeuten.”

ANTICIPEREN EN ONTWIKKELEN
Anneloes, Myrthe en Stef zijn trots dat zij in een prettige werksfeer blijven groeien in hun eigen ontwikkeling op het gebied van kennis, interactie en samenwerken. “Intraverte is een organisatie met veel potentie die zeker met de tijd meegaat. Er is ontzettend veel ruimte voor je eigen creativiteit en ontwikkeling, Je kunt jezelf ontwikkelen in je eigen vakgebied, maar je kunt ook je functie uitbreiden door bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerker of regioleider te worden. Ook vanuit de organisatie ontstaan er veel initiatieven doordat trajecten echt op maat gemaakt worden.”

DIVERSITEIT
Diversiteit. Dit begrip wordt door alle drie de kinderoefentherapeuten benoemd. “Je ziet niet alleen heel veel kinderen, maar je ziet ook ouders, leerkrachten en intern begeleiders. Niet te vergeten andere collega-therapeuten. Op deze manier kunnen we echt meer aandacht hebben voor het totaalplaatje en gebruik maken van elkaars expertise. Iedere dag heb je een andere werkplek met andere mensen. Hierdoor is het altijd weer een verrassing wat de dag brengt. Aardig divers dus!”

CONNECTEN MET ELKAAR
Wat Anneloes, Myrthe en Stef het leukste vinden aan hun werk is het contact met het kind. “We vinden het fantastisch om een kind echt te leren kennen en te ontdekken waar zijn of haar superkracht ligt. Dat kinderen zich op hun gemak

 

 

 

voelen, zich durven open te stellen voor verandering en dat we na verloop van tijd kinderen zien stralen.”

Bij Intraverte zijn er ook goede arbeidsvoorwaarden. “Als therapeut werk je niet met een vast protocol en kun je zelf je dag invullen. Hierdoor kun je je eigen verantwoordelijkheid pakken. Je eigen idee, mening of tip wordt gewaardeerd en naar geluisterd, waardoor er oog is voor je eigen werkgeluk. Er is opleidingsbudget, we kunnen 8 weken in het jaar vakantie opnemen en veel administratieve taken worden uit handen genomen door onze collega’s van de cliëntenadministratie. Ideaal!”

Terug naar 'Onze medewerkers aan het woord'