Intraverte

Workshops

Hieronder ons aanbod van workshops voor leerkrachten/ib-ers in het primair onderwijs. Naast deze workshops is het ook mogelijk Intraverte een workshop te laten verzorgen tijdens een ouderavond op school of voor het schoolteam.

Workshops 2017

 1. Beelddenken
  Onze hersenen verwerken plaatjes/beelden en taal/teksten verschillend. Beelddenkende kinderen hebben moeite met het verwerken van de leerstof uitgelegd in woorden. Hoe houd ik als leerkracht rekening met deze kinderen? Hoe herken ik een beelddenker?
Wanneer Locatie Kinderoefentherapeut
donderdag 11 mei   19.30-21.15 uur Intraverte, Le Chevalierlaan 19, Epe Joyce Vervoort

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

 1. Pestgedrag: waar zit de angel?! (Nieuw)
  In deze workshop gaan we aan de slag met de achtergrond van pestgedrag en de factoren die het klimaat in de klas bepalen vanuit een psychologisch en biomedisch perspectief. Wat maakt de sfeer in de klas prettig en wat maakt de sfeer onprettig of zelfs onveilig? In een veilig leerklimaat hebben kinderen voldoende rust en uitdaging om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Hoe vind je de angel van pestgedrag????Data najaar volgt

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

 1. Lastig gedrag? Workshop op basis van “wiebelen en friemelen” (Nieuw)
  “ Vrijwel iedere leerkracht kent ze wel, leerlingen die voortdurend met hun pen zitten te tikken en altijd met hun stoel zitten te wippen. Of de kinderen die zich het liefst de hele dag verstoppen in hun capuchon. Je zou kunnen denken dat deze leerlingen niet betrokken zijn bij de les en niet opletten. Lastig gedrag, zou je denken. Wat niet elke leerkracht weet, is dat deze leerlingen allerlei trucs aan het inzetten zijn om juist bij de les te kunnen blijven. Ze zijn zintuiglijk onder- en overprikkeld en proberen hun balans te herstellen.” Bron: Intraverte Pentabalans en “Wiebelen en Friemelen”, Monique ThoonsenData najaar volgt

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

 1. Omgaan met spanningen voor de leerkrachten (Nieuw)
  In een dynamische en veeleisende omgeving als het onderwijs wordt er veel van docenten gevraagd. Sinds 2013 begeleidt Intraverte Reset leerkrachten en docenten bij het hanteren van spanning en druk en bij het maken van belangrijke keuzes zowel werk als privé. In deze workshop geven we praktische handreikingen voor het omgaan met spanningen vanuit een psychologisch-medisch perspectief. Welke negatieve patronen kun je beperken en welke eigen kwaliteiten kun je eenvoudig versterken en mobiliseren? Voor meer informatie kijk op onze website:
  www.intraverte-reset.nl
Wanneer Locatie Kinderoefentherapeut
zaterdag 13 mei
10.00-12.00 uur
Inspiratiehuis, Utrechtseweg 310,  Arnhem Ingrid Bunnik

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

 1. Onrustig gedrag in de klas
  In de workshop gaan we vanuit een biologisch perspectief in op de achtergrond en kenmerken bij onrustig gedrag en bieden we van daaruit praktische handvatten voor in de klas, gericht op het welzijn van leerling(en), de klas en de leerkracht.Data najaar volgt

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

 1. Motorische rijping (Nieuw)
  Om de schooltaken goed uit te voeren op de basisschool is motorische rijping een voorwaarde. Hoe kun je nu inschatten of een leerling motorisch rijp is voor deze taken? In deze workshop wordt het verband tussen rijping en leren op school gelegd, en wordt het duidelijk hoe je kunt inschatten of een leerling motorisch op leeftijdsniveau is.
Wanneer Locatie Kinderoefentherapeut
donderdag 1 juni
19.30 – 21.15 uur
Intraverte, Le Chevalierlaan 19, Epe Joyce Vervoort

€ 25,00  per deelnemer (inclusief certificaat van deelname)

Workshops voor ouderavonden/schoolteams
Vanuit onze jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen met diverse sociaal-emotionele hulpvragen heeft Intraverte de volgende workshops voor ouders ontwikkeld: Spelend leren, Beelddenken, Anders kijken naar kinderen, Pestgedrag…waar zit de angel?, Rust voor mijn kind, Mijn kind leert anders en Vermoeidheid in de klas.

Aanbod workshops voor ouderavonden
Aanbod workshops voor schoolteams

Aanmelden of meer informatie over onze workshops?

Voor meer informatie kunt u mailen naar charisavanzoeren@intraverte.nl of bellen naar 0578 – 688 127

 

We kijken ernaar uit u te ontmoeten tijdens één van onze workshops!

 


 

MENU