Hooggevoelig
new

(Hoog)gevoelig

Sommige kinderen zijn extra gevoelig voor prikkels en kunnen hierdoor sneller van slag raken dan andere kinderen. Dit wordt ook wel hooggevoelig genoemd. Kinderen die hooggevoelig zijn, hebben moeite met het verwerken van prikkels. De reactie van deze kinderen kan als ‘lastig’ of ‘angstig’ overkomen, maar dat komt omdat ze vaak niet weten hoe ze met alle prikkels om moeten gaan.

(Hoog)gevoelige kinderen kunnen stil of verlegen overkomen, maar vaak komt dit doordat zij langer de tijd nodig hebben om na te denken over wat zij zien, horen of voelen. Bij hooggevoelige kinderen kunnen al deze prikkels en emoties ervoor zorgen dat zij zich overspoeld voelen.

Wat gaan we doen?

Samen met de sensomotorisch geschoolde oefentherapeut ontdekt jouw kind zijn of haar “gebruiksaanwijzing”. Wat doe ik als ik spanning voel opkomen? Maakt het verschil of ik moe ben of niet? Helpt het stevig staan mij? Met deze vragen gaan we op spelenderwijs in een veilige omgeving aan de slag. Een kinderoefentherapeut of ergotherapeut is hierin gespecialiseerd en direct toegankelijk.

Aanmelden