Driftbuien, weglopen en verstoppen..

Driftbuien, weglopen en verstoppen..

De ouders van Jesse wisten het even niet meer. Thuis en op school liep Jesse vast. Hij had veel moeite met zijn (fijne) motoriek. Dus als Jesse thuis of op school bezig was met een opdracht waar (fijne) motoriek bij kwam kijken, ging het mis. Hij werd boos, raakte gefrustreerd, stopte ermee en ging het ook echt niet meer proberen.

Jesse’s ouders kwamen via school bij Intraverte terecht. Zij wilden heel graag dat Jesse nieuwe dingen zou durven proberen te doen en zich zo kon ontwikkelen. En dat er zo thuis meer rust zou ontstaan en Jesse niet constant driftbuien zou hebben, weglopen en verstoppen.

Meer zelfvertrouwen

Na een kennismaking met Intraverte kwam Jesse bij Dianne (kinderoefentherapeut) in begeleiding. ‘Jesse was heel erg van de structuur en duidelijkheid, maar had ook een eigen wil. In het begin tekende we uit wat we tijdens de begeleiding gingen doen, met aan het eind altijd een vraagteken, zodat hij zelf nog wat kon verzinnen. We begonnen met oefeningen waarbij hij zijn grove of fijne motoriek moest inzetten en maakte dat steeds een beetje moeilijker. Zo was de begeleiding altijd een succeservaring, omdat het uiteindelijk steeds lukte.


Inzet ouders

Ouders en school werden na elke begeleiding op de hoogte gesteld van de voortgang en er werd thuis door de ouders ook goed geoefend! De ouders zijn gegroeid in hun vertrouwen en wat zij kunnen doen in deze situaties. Ik kreeg regelmatig foto’s en filmpjes van een hele trotse Jesse en trotse ouders, wat natuurlijk geweldig was!’

Jesse is nog jong, maar het is voor zijn ontwikkeling heel belangrijk geweest. Het is fijn om al vroeg te ontdekken dat je moeilijke dingen altijd kan leren en dat je je emoties onder controle kan krijgen. Fijn voor de rust thuis, maar vooral voor het kind. Jesse zit nu veel lekkerder in zijn vel!

Meer over emotieregulatie