Concentratie bij kinderen
new

Concentratie bij kinderen

De concentratie bij kinderen is voor ieder kind verschillend. Ook de omstandigheden waarin kinderen zich wel of niet kunnen concentreren zijn verschillend. Sommige kinderen zoeken prikkels op om hun aandacht ergens bij te kunnen houden en andere kinderen zoeken juist rust. Dat is soms erg lastig in een klas vol verschillende kinderen.

Kinderen die prikkels nodig hebben om hun aandacht bij de juf of meester te kunnen houden, gaan om zich heen kijken, bewegen en vragen stellen. Dit hebben ze nodig om hun aandacht niet af te laten zakken. Kinderen die juist van prikkels last hebben, raken hier onrustig door. Om de spanning kwijt te raken, gaan zij ook bewegen, proberen ze zich af te sluiten en gaan ze op zoek naar een rustig plekje. Of ze doen het tegenovergestelde en gaan juist heel veel lawaai maken, zodat ze geen last hebben van het lawaai van een ander.

Hoe lang kan een kind zich eigenlijk gemiddeld achter elkaar concentreren?

  • 6 jaar: 10 minuten
  • 10 jaar: 20 minuten
  • 13 jaar: 30 minuten

Concentreren verbeteren

Tijdens het begeleidingstraject onderzoeken we welke sensomotorische basisvaardigheden een extra stimulans nodig hebben. Met behulp van spel en beweging gaan we voor het kind op zoek naar de juiste manier om de aandacht te verbeteren. Bij Intraverte hebben alle begeleiders extra scholing gehad op het gebied van prikkelverwerking. Hierdoor kan ieder kind spelenderwijs zijn eigen leerstijl ontdekken. Een kinderoefentherapeut of ergotherapeut kan in veel gevallen de hulpvraag behandelen en is direct toegankelijk.

Aanmelden