Leuke activiteiten bij slecht weer

Leuke activiteiten bij slecht weer

Een regenachtige vakantie. Wat nu? Wat zijn leuke activiteiten om binnen te gaan doen? We hebben een aantal leuke spelletjes voor je op een rij gezet, die niet alleen heel leuk zijn om te doen, maar ook nog eens leerzaam zijn!

Een hindernisparcours door de woonkamer
Verzamel alle kussens in huis en leg een route door de woonkamer. Onderweg kun je hindernissen neerleggen als: een doos om doorheen te kruipen, blokken om een toren mee te bouwen, schilderstape om op de vloer plakken als evenwichtsbalk,  stoelen/krukjes om overheen te klimmen etc. Elke ronde kun je het moeilijker maken door een blinddoek om te doen, het parcours op een been af te leggen, zo snel mogelijk of juist zo traag mogelijk de finish te bereiken.

Een mega tekening
Koop een simpel (en goedkoop) wit behangetje bij een bouwmarkt en maak de grootste tekening ooit! Wat bijvoorbeeld hartstikke leuk is, is het tekenen van een stad. Na het tekenen kan er met autootjes gecrost worden over de wegen, kunnen er Lego huisjes worden neergezet en gaan de barbies lekker naar de kapper!

De grote raadshow
Leg een aantal theedoeken op tafel met daaronder verschillende voorwerpen. Bijvoorbeeld iets kleins zoals rijst of pasta, iets nats en glibberigs als een plakje komkommer, iets zachts als een stukje wol of iets kouds uit de diepvries. En dan lekker raden!

Letterkoekjes
Koop beslag voor koekjes en ga samen proberen zoveel mogelijk letters van het alfabet te maken! Koekjes klaar? Welke woorden kunnen er allemaal gemaakt worden? En natuurlijk moet er geproefd worden!